No ei ehkä ihan tyypillistä vapunviettoa, mutta nyt  vaan oli ihan pakko.

Koko talven olen tehnyt  koneneulontaa, huovutusta, lankojen värjäyksiä ym messuille, jotakin pientä lapsillekin, mutta en pitkiin aikoihin ole neulonut itselleni mitään neuletta.

 Lankavarastossa on nuo siniset Ibizat olleet  hiukan sillä mielellä, että ne  kuuluvat neuleeseen farkkujen kanssa kesäksi.

Selasin uudempia neulelehtiä ja nettiäkin, mutta ei oikein mikään sytyttänyt. Siispä  katsotaan mitä tuosta tulee, hihojen aloitukset on samalla pyöröpuikolla, ajattelin neuloa  kaavan mukaan ja aloitan hihoista, mitä en yleensä tee. Hihan keskellä tulee kulkemaan  leveähkö pitsineuleraita (jostain -85 vuoden lehdestä löytyi) ja reunoissa resoria, hiirenhammas on hihansuussa. Sitten riippuu pitsineuleen vaikeudesta tai omasta mielialasta, onko sitä myös puseron etuosassa. Ibizan puikkosuositus on 5  mutta  mun käteen sopii paremmin 2½,  joten ohutta, mutta tiivistä olisi tarkoitus tehdä. Miksikähän nytkyään on niin paljon ohjeita paksuille puikoille, en ole oikein niistä innostunut, taitaa kuutosen puikot olla suurimmat,  joilla olen  neulonut, enkä oikein tuntenut sitä omakseni.

Ehkä tämä neule  päätyy keskeneräisten isoon joukkoon tai purkuun, kun en ehdikään itselleni tehdä. Kuvittelen, että messuista vapaa toukokuu antaa aikaa kaikenlaiseen. Vaikka pihatyöt on kesken ja viikon päästä on Oton rippijuhlat - siivousta ja leipomista riittäisi,  minä vaan neulon.

Tänä aamuna tyttärentytär Amanda katseli pörräävää kärpästä aamupalapöydässä ja tokaisi :"Tiedättekös missä tuon kärpäsen äiti on? Minä tapoin sen kärpäslätkällä viime kesänä."

Vapppua voi viettää iloiten pienistä asioista

catarina