Siinä he nyt ovat Helli ja Ulla.- Mollamaijat, räsynuket, kahden vuoden tuotekehittelyn  tuotteet.

Tytöt ovat noin 50 senttiä pitkiä, paksusta puuvillakankaasta ommeltuja ja vanulla napakasti täytettyjä.Hiukset ovat puuvillalankaa ja vaatteet on käsin neulottu tekokuitulangoista, mollamaijan voi helposti riisua ja pukea.

Kasvot ompelin silkkilangalla ja poskipuna on kangasväriä.

Tytöt syntyivät itsepäisyyteni ja kunnianhimoni vuoksi. Tyttärentytär oli saanut lahjaksi nettikaupasta ostetun mollamaijan, ja minäpä päätin, että teen paremman, ja siinä he ovat, täydelliset mollamaijat, räsynuket Helli ja Ulla.

Paljon opin tuosta projektista, ensin sen, että ei se niin helppoa ole mitä  ylpeydessäni luulin. Materiaalin valinta oli ensimmäinen asia, en halunnut käyttää venyvää trikootyypistä kangasta, joten toimekassidos puuvillakankaassa tuntui parhaalta, se  joustaa hieman. Kaavoja  tuntui olevan jonkinverran lehdissä ja kirjoissa, ja niistä sitten  muokaten, yhdistellen ideoita,  syntyi  se paras.

Hiukset oli toinen asia, valitsin paksun puuvillalangan, jos se ei takkuuntuisi niinkuin villalanka, sitä voi  harvalla kammalla jopa kampailla varovasti.

Olen nähnyt mollamaijoilla monenlaisia kasvoja: on kangasväreillä painettuja ja  siveltimellä maalattuja, on tilkuista  aplikoituja ja erilaisin pistoin ommeltuja. Ulla ja Helli saivat silkkilankakirjontaa, yksinkertaisesti, mahdollisimman perinteisen näköiseksi.

Ja vaatteet. Monella myynnissä olevalla mollamaijalla on  kankaasta ommellut vaatteet, mekko ja alushousut. Joskus niitä ei voi edes riisua, ja itse mollamaija on sen kokoinen, että minkään muun nuken vaatteet ei sille sovi. Ullan ja Hellin vaatteet on käsin neulottu, heillä on housut, puolihame , pusero tai villatakki  ja myssy sekä sukat tai tossut.Niiden pukeminen onnistuu jo aika pieneltäkin lapselta. Ja kaikki vaatteet sopivat myös babyborn kokoisille nukeille.

Villatakin ja puseron napit ovat  pieniä osia mollamaijoissani, joten en  suosittele heitä alle 3 vuotiaille.

 Käsinpesu on hoitosuositus tytöille ja vaatteille.

Viikonloppuna tytöt etsivät uutta kotia Jyväskylän käsityömessuilla.

catarina