Ostin kerran kesällä Viipurin torilta pienen pyöreä korin käsityö- ja lankakoriksi, sellaiseksi siistiksi. Onhan se tuvassa tuolin vierellä ja on siinä pohjalla muutama kerä villalankaakin, mutta lankojen päällä nauttii kissanunia Nelli.  Joten kori ei ole  ihan siinä käytössä kuin  olin ajatellut. Mutta täynnä se on.
466335.jpg
 Kun lankaa ei voi korissa käyttää niin se on siis pöydällä.

Tein tuossa jonkinlaista käsityölehtien järjestelyä, on noita vuosikertoja  aika paljon. Vanhimmat 1970 luvulta. Kun selasin lehtiä, eihän niitä voi ilman kurkkimista järjestää,  niin  toistoa, toistoa löytyy. Tällä hetkellä minulle ei tule yhtään käsityölehteä. Ostan jos joku selailun jälkeen kiinnostaa.
 
Yksi juttu nousi silmiin  yli  muiden, keskityin noihin kevät /kesä lehtiin ja joka vuosi on  virkattujen tai neulottujen bikinien ohje. Vanhin  neulotun uimapuvun ohje oli jostain 1950 luvun lehdestä.

Mutta en koskaan muista nähneeni  neulottua tai virkattua uima-asua julkisella uimarannalla tai uimahallissa? Onko joku muu nähnyt? Luulisi, että mallisuunnittelijat suunnittelisivat malleja joita käytetään, vai onko tarkoitus saada  bikinikuvilla  katsojia lehdille? 

No palaan lankoihin,  löysin kesäkassin mallin ja muistin, että jossain on paksua puuvillalankaa.
466336.jpg

Ja joskus olen  kirjovirkkaustakin opetellut. Kyllä se tuntuu hitaalta kun on tottunut  neulomaan. Kesäkassi näistä kaksikymmentä? vuotta vanhoista langoista tulee, oli monta aivan täysin seonnutta vyyhtiä. Lanka on reilun paksuista, siitä virkkasin lapsille kirjovirkkauspipoja sellaisia antennijuttuja joskus ja neuloin yhden kirjoneuleen joka meni pieleen.

Siis kissa nukkukoon kopassa ja langat on helpompi levittää pöydälle.

catarina