Miten sitä jonain päivänä yrittääkin tehdä  monta asiaa yhtä aikaa ja tuloksena on miljoona askelta ja nyt illalla  jalat ihan jumissa.

225302.jpg
Tämä ei ole  kuppi vaan Ellun pipo, jonka aamulla sain valmiiksi, pipo matkusti VeeJiin ( nyt sen nimen Pikkuveljelle keksin)  repussa merenrannalle. Nyt ei tarvitse  siellä kaupungissa pelätä kun vartija taas tulee...Paljon kivoja juttuja se VeeJii saikin aikaan kotilomallaan,   kuljetti pikkumatamia eskariin ja poikia kaupunkiin ja judoharkkoihin, korjaili pyöriä, mopoja, tietokoneita järjesteli.. ja nyt vei sen pikkutuholaisen: Ellun koiranpennun mennessään.
Kun pentu lähti tuvan nurkasta leikkikehästään ja parvekkeelta ja saunakamarista niin  pääsin siivoamaan. 
Mutta koska oli sinisten lankojen värjäyspäivä niin siivous , lankojen värjäys ja ruuanlaitto piti tehdä yhtä aikaa ja siispä minä  kipitin edestakas kuin patteripupu muinoin. Nyt tuntuu jaloissa. Portaita ja pihapolkua. Olisi pitänyt lykätä askelmittari taskuun, niin olisi voinut ukolle kertoa, että on töitä tullut tehtyä ihan vauhdilla.

225303.jpg

Tällaista nousi padasta kun tein pohjavärin värjäystä. Ihan itsestään kuvioitunutta lankaa??
Selitys on tällainen. Lanka on 30% angoraa ja ilmeisesti  kehräämöllä on karstaus lampaanvillan joukkoon takkuillut ja angora on jäänyt huonosti. Värjätessä sitten väri on imeytynyt paremmin villaan. Lampaanvilla on rakenteeltaan erilainen kuitu kuin angora, villa on suomuista, angora sileää ontelokuitua, joka ottaa väriä yleensä huonommin kuin villa, esim kasvivärjäyksessä sen huomaa helposti. Angorapitoinen lanka ei tule niin voimakkaaksi kuin pelkkä villa. Siksi en angoraa juuri kasvivärjääkään.

Sain kyllä tänään  tasaisiakin sinisävyjä, mutta tämä oli niin mielenkiintoinen tulos, että jätän sen tällaiseksi, laitan sen sitten vaikka 50 gr keriin ja  siitä saa pientä kivaa neuletta. Taatusti uniikkia.

catarina